Long Barrow - Silbury Hill - Avebury
Bert Janssen Ik heb talloze artikelen geschreven over 'squaring the circle' en een aantal artikelen over de geometrieŽn die in het landschap van Wiltshire te vinden zijn. Dit artikel combineert de twee en richt zich op 'squaring the circle' in het landschap. Deze 'squaring the circle' verbindt de West Kennet Long Barrow (een van de langste long barrows in de UK), Silbury Hill (de hoogste prehistorische door de mens gemaakte heuvel in Europa) en Avebury (de grootste steen cirkel van Europa) met elkaar en maakt het toch al intrigerende landschap nog mysterieuzer.
Bert Janssen Ik heb talloze artikelen geschreven over 'squaring the circle' en een aantal artikelen over de geometrie die in het landschap van Wiltshire te vinden is. Dit artikel combineert de twee en richt zich op 'squaring the circle' in het landschap. Deze 'squaring the circle' verbindt de West Kennet Long Barrow (een van de langste long barrows in de UK), Silbury Hill (de hoogste prehistorische door de mens gemaakte heuvel in Europa) en Avebury (de grootste steen cirkel van Europa) met elkaar en maakt het toch al intrigerende landschap nog mysterieuzer.

Voor dit artikel heb je een open mind nodig...

Laten we beginnen met het construeren van enkele diagrammen met behulp van 'squaring the circle' (StC) op basis van oppervlaktes, hetgeen betekent dat de oppervlakte van de geconstrueerde cirkel linksonder identiek is aan de oppervlakte van het vierkant. De kleine oranje cirkel aan de onderkant wordt gebruikt om een tweede oranje cirkel te vinden. Zie het middelste diagram. De rode pijl geeft het middelpunt aan. Deze tweede oranje cirkel wordt gebruikt om een derde oranje cirkel te vinden. Zie diagram rechts. De rode pijl geeft het midden van deze cirkel aan.

   

Laten we nu eens kijken naar het landschap rond Avebury. Wanneer een lijn wordt getrokken van de West Kennet Long Barrow naar Avebury en verder, wordt een zeer interessant landschapskenmerk zichtbaar.
Het begint met het veld direct ten noorden van de Long Barrow, dat in dezelfde algemene richting als de lijn is aangelegd. Ten noorden van Avebury liggen nog veel meer velden opgelijnd. Het eerste deel wordt zelfs geaccentueerd door een weg. Bij Winterbourne Basset verandert het landschap plotseling drastisch. Zie onderstaande diagrammen.

 

Zie voor jezelf: https://www.google.com/maps/

Als we het punt nemen waar het landschap verandert als het centrum van een cirkel die door de West Kennet Long Barrow gaat, krijgen we het volgende ... (zie diagram linksonder). We kunnen de rode cirkel gebruiken om een vierkant te construeren met de identieke oppervlakte als de cirkel (= squaring the circle). Zie het rechter diagram hieronder.

 

click on images for a larger versions

Als we nu een gedetailleerde weergave (witte box) bekijken, zien we 1. Avebury, 2. Silbury Hill en 3. West Kennet Long Barrow. Merk op hoe het vierkant precies door Silbury Hill gaat!Als we nu dezelfde drie oranje cirkels toevoegen als in de eerste drie diagrammen aan het begin van dit artikel, krijgen we het volgende.Als we kijken naar een detaildiagram (witte box) kunnen we zien hoe het centrum van de op ťťn na grootste cirkel precies samenvalt met Avebury!Maar er is meer. De witte raaklijn in het volgende diagram geeft exact de richting aan waar, gezien vanaf Silbury Hill, de zon opkomt tijdens de zomerzonnewende (langste dag). En ook hieraan zijn weer talloze velden opgelijnd.Dit kan allemaal toeval zijn, maar als we alle andere geometrieŽn in het landschap erbij betrekken . . .

zie artikelen:
Landschap Geometrie
Het Laatste Geheim van Stonehenge
Silbury Hill en de Grote Piramide
Het Laatste Geheim van Silbury Hill


... kan ik tot geen andere conclusie komen dan dat toeval zeer onwaarschijnlijk is.
Ik weet niet zeker of de mensen die de Long Barrow, Silbury Hill en Avebury bouwen zich bewust waren van de geometrieŽn die ze construeerden, maar ze wisten het zeker op een onbewust niveau. Dat maakt het nog spannender.
Ik raad je aan mijn boek 'Het Ordenend Principle' te lezen, waarin ik het bovenstaande behandel en nog veel meer vergelijkbare onderwerpen en situaties.


© Bert Janssen, 2018

Ik nodig je uit om samen met mij de te ondernemen, zodat je zelf de vele intrigerende aspecten van het prachtige Wiltshire landschap kunt ervaren.