Graancirkel Communicatie
Bert Janssen Ik raad aan voor dit Artikel eerst Squaring Yin Yang en Gedachten over Yin Yang, te lezen.
Op zaterdag 16 mei 2009 leidde ik, samen met Heather Clewett, een workshop onder de titel ‘Ontmoet de CirkelMaker’. Het idee was om de deelnemers dichter bij het graancirkel fenomeen en dichter bij zichzelf te brengen. Het werd een bijzonder krachtige en magische dag, welke binnen een week op intrigerende wijze werd beantwoord in de velden van Engeland. Het heeft er alle schijn van dat we contact hebben gemaakt. Oordeel zelf.
Bert Janssen Ik raad aan voor dit Artikel eerst Squaring Yin Yang en Gedachten over Yin Yang, te lezen.
Op zaterdag 16 mei 2009 leidde ik, samen met Heather Clewett, een workshop onder de titel ‘Ontmoet de CirkelMaker’. Het idee was om de deelnemers dichter bij het graancirkel fenomeen en dichter bij zichzelf te brengen. Het werd een bijzonder krachtige en magische dag, welke binnen een week op intrigerende wijze werd beantwoord in de velden van Engeland. Het heeft er alle schijn van dat we contact hebben gemaakt. Oordeel zelf.

Het aanvankelijke plan was dat de deelnemers een ontwerp zouden bedenken voor de later op de dag te maken mandala. Net voordat de workshop begon, besloot ik echter dat het verstandiger zou zijn indien ik zelf een ontwerp zou kiezen. Om verschillende redenen nam ik de Yin Yang formatie van 8 mei 2008 als uitgangspunt. Lees Gedachten over Yin Yang en Squaring Yin Yang om de enorme kracht en macht van deze graancirkel te begrijpen en waarom ik haar koos.

 

Het diagram linksboven laat zien hoe Yin Yang op een relatief eenvoudige, maar elegante manier zowel 'Squaring de Cirkel' (vierkant en cirkel met identieke omtrek) als vijfvoudige geometrie bevat en definieert. Squaring de Cirkel en het pentagram worden beide gedefinieerd door de groene boog. Zie het diagram rechtsboven en lees tevens Squaring Yin Yang. Deze groene boog zal van zeer groot belang blijken te zijn.

 

De hierboven afgebeelde centrale kern van Yin Yang - de groene bogen en de twee middelste cirkels - vormden de basis van mijn mandala ontwerp. Daar Yin Yang tevens 5-voudige geometrie bevat, heb ik de bogen vijf maal gekopieerd en daarna geroteerd over hoeken van 72 graden. Vijfmaal 72 = 360 = een volle cirkel. Hetzelfde heb ik gedaan met de twee middelste cirkels. De set van twee cirkels werden vijfmaal gekopieerd en vijfmaal geroteerd over hoeken van 72 graden. Het resultaat is te zien in het diagram linksonder. Door de goede lijnen te kiezen en de andere uit te gummen, ontstond het diagram rechtsonder. Dit diagram hebben we gedurende de workshop van 16 mei 2009 in Zutphen, als grondslag gebruikt voor de zand/bloem-mandala.

 

De zand/bloem-mandala werd gedurende de dag, geheel in lijn met de vier 'richtingen', in vier etappes gemaakt. We gebruikten voor de creatie vier verschillende basismaterialen. Je kunt dit op vele verschillende manieren doen. Wij deden het als volgt:
1. Rood zand (afkomstig van Sedona, Arizona) vertegenwoordigend het Westen en het element Water;
2. Zwart zand, representerend het Zuiden en het element Aarde;
3. Wit zand, representerend het Noorden en het element Lucht;
4. Gele bloemen, representerend het Oosten en het element Vuur.
De gele bloemen waren afkomstig van twee graancirkels (koolzaad) die ik een week voor de workshop bezocht. En wel de formaties bij All Cannings en bij Manton, beide in Wiltshire, Engeland.

Na haar creatie, werd de mandala 'vernietigd' en geofferd aan de IJssel. Aan het element Water.

Een week na deze workshop verschenen twee nieuwe graancirkels in Wiltshire, Engeland. Het waren de eerste twee na onze workshop!
Ik was verbijsterd toen ik ze zag. Zie de foto's (genomen door Olivier Morel) hieronder.

 

Beide graancirkels zijn ontegenzeggelijk nauw verwant aan de mandala die we een week eerder hadden gemaakt!

Lees verder en verbaas je net zo als ik deed en nog steeds doe.

 

Het diagram linksboven laat nogmaals het diagram zien van de kern van de gebruikte Yin Yang formatie, alsmede de kern van 'onze' mandala. Door het cirkelpaar niet vijfmaal over hoeken van 72 graden te roteren (zoals in 'onze' mandala), maar driemaal over hoeken van 60 graden, krijg je het diagram rechtsboven.

 

Door simpelweg de cirkelparen te kopiëren en over 30 graden te roteren, krijg je het diagram linksboven. Eigenlijk kijk je naar 'onze' mandala-kern (of de Yin Yang kern), die zesmaal over hoeken van 30 graden is geroteerd (in plaats van vijfmaal over hoeken van 72 graden).

 

Resteert simpelweg de goede lijnen te kiezen. Zo verbazingwekkend simpel en zulk een onweerlegbare connectie!

Dezelfde dag, 24 mei 2009, werd nabij Barbury Castle nog een graancirkel gevonden. Opnieuw verwondering ..... Lees verder!

 

Laten we nogmaals naar de kern van Yin Yang kijken. Zoals je je wellicht herinnert, definieert de groene boog zowel 'squaring de cirkel' als vijfvoudige geometrie (een pentagram). Zie Squaring Yin Yang.
Deze groene boog definieert (naast vijfvoudige) ook zevenvoudige geometrie. Zie het diagram rechtsboven.

 

Maar ... er is meer. Dezelfde boog kan worden gebruikt om een klein cirkeltje te construeren. Zie diagram linksboven. De relatieve afmeting van dit cirkeltje is identiek aan de kleine cirkels in de Barbury Castle formatie. En er is zelfs nog meer! Het cirkeltje kan zevenmaal rondom een centraal cirkeltje worden geconstrueerd. Zie het diagram rechtsboven. Dit nu is exact het hart van de 2009 Barbury Castle graancirkel. Werkelijk wonderbaarlijk.
In slechts enkele stappen kun je van het diagram rechtsboven het diagram linksonder maken. Et voila.
Klik hier om de additionele stappen te zien

 

En alsof dit alles nog niet genoeg was, besloot het fenomeen nog één keer een overduidelijk teken te geven dat we daadwerkelijk in contact waren met het fenomeen. De dag na de twee graancirkels, 25 mei 2009, werd een formatie bij Windmill Hill gevonden die de zuster, broer, vader, moeder, zoon, dochter was van de Yin Yang graancirkel die we voor de mandala hadden gebruikt.

 

Hier zie je enkele diagrammen die laten zien hoe de formatie van 25 mei en de Yin Yang formatie van 8 mei - en daarmee onze mandala - nauw aan elkaar verwant zijn. Klik hier om alle diagrammen te zien.

 Gedurende onze 'Ontmoet de CirkelMaker' workshop van zaterdag 16 mei 2009 deden we onze uiterste best om de CirkelMaker te Ontmoeten. We hadden veel hoop en zelfs enige verwachting, maar werden toch nog volledig verrast door het bevestigende antwoord.
De eerste drie graancirkels die vrijwel direct na de workshop werden gevonden, waren alle variaties op 'onze' mandala. Het was alsof het fenomeen zei: “Ik zal je geven wat je wilt ... en een beetje meer!
En dat is precies de kern van het fenomeen. Vaak denk je het allemaal te weten, maar dan blijkt er iedere keer weer juist iets meer te zijn. Een klein nog niet bekend stukje. Zodra je dat stukje hebt opgelost, zal het fenomeen dit bevestigen en je tegelijkertijd confronteren met een nieuw onbekend stukje. Enzovoort, enzovoort.
Het is altijd "Crop Circles ... and More".

Wat leven we in een boeiende tijd. Laten we er het maximale uithalen ... en meer!

© Bert Janssen, 2009.

Ik nodig je uit om samen met mij de te ondernemen en ik beloof je dat na deze reis je leven nooit meer hetzelfde zal zijn.