banner

English website UK

database maps
free Map op datum op alfabet op locatie
     
Bert Janssen Database

Naast en na al het plantkundige en bodemkundige onderzoek, zijn het de cirkels zelf die je kunnen en zullen helpen uiteindelijk het ultieme antwoord te vinden. De formaties van voorgaande jaren, de actuele formaties van dit moment, het verband tussen al deze graancirkels en de relatie met het landschap.
Vanwege onze focus op vormen, geometrie en landschap heeft CCaM een unieke Kaart geconstrueerd. De onderliggende map is afkomstig van Google, de erop geprojecteerde graancirkels en andere objecten zijn de inspanning van CCaM.


 
Hierboven zie je een voorbeeld van de 'free Map'.
De oranje markers tonen waar de graancirkels van dit moment kunnen worden gevonden. Indien je je muis over de foto's aan de rechterkant beweegt, zullen de bijbehorende markers rood worden. Indien je je muis over de markers op de kaart beweegt, zal een foto van de gemarkeerde graancirkel verschijnen. Door op een marker te klikken, of op de foto's aan de rechterkant, zal een Informatie Label verschijnen.
 

 
Het Informatie Label toont een foto van de betreffende graancirkel alsmede de plaats waar de cirkel gevonden is en de datum. Je kunt op de Kaart inzoomen en uitzoomen. Hierdoor krijg je een goed beeld van de precieze plaats waar de graancirkel ligt of lag. Het Informatie Label bevat ook een link naar onze Database.

In onze Database kun je waardevolle aanvullende informatie vinden
 


 

Op het label bevindt zich een klikbaar gebied - additional information - dat een pop-up venster opent met aanvullende informatie zoals een diagram, een luchtfoto, een detailfoto, overzichtsfoto, video, etc.

Op het label zelf staan de breedte- en lengtegraden van de exacte lokatie (latitude en longitude), evenals de richting (bearing). Deze richting (bearing) is van onschatbare waarde indien je oplijning en uitlijnings onderzoek wilt doen. Het getal tussen haakjes - in het voorbeeld hierboven het getal 3 - geeft aan hoeveelvoudig de geometrie van de formatie is.

De Database bevat informatie over nagenoeg alle graancirkels die sinds 1978 in Engeland zijn gevonden

Er is ook een optie om belangrijke plekken zoals Avebury, Silbury Hill, Stonehenge, etc. te zien. Hiertoe worden groene markers gebruikt. Daarnaast zijn er witte markers die de plekken laten zien waar belangrijke events (bv gefilmde sightings) hebben plaatsgevonden, en gouden markers die leylijnen en leycirkels aangeven.

Als sponsor heb je de optie om toegang tot onze Database te krijgen.